Arrow left

Tréning- és eseményértékelés

Papírmunka és excel helyett fejlődés és fejlesztés

Tanácsadás

Imádod a tréningeket, de utálsz adminisztrálni? Igen, tudjuk, ismerős az érzés. Egy professzionális tréning, legyen szó tetszőleges témáról és formáról (workshop, kerekasztal, kompetenciafejlesztés vagy egyszerű oktatás, online/offline lebonyolítás) kiértékelése elképzelhetetlen a résztvevők visszajelzéseinek összegyűjtése és elemzése nélkül. Ez talán nyilvánvaló. Tapasztalatunk szerint azonban a mai napig nem jellemző, hogy erre a területre a trénerek, tréningcégek különösebb erőforrást allokáljanak. A legjellemzőbb, legelterjedtebb formátum még mindig a papír alapú értékelés, vagy visszajelzés gyűjtés, amit aztán egy (több...) munkatárs manuálisan rögzít és elemez, mondjuk egy excel, vagy ppt segítségével. “Jobb esetben” valamilyen ingyenes, vagy nem pont erre a célra kitalált online megoldás segítségét veszik igénybe, megkérdőjelezhető hatékonysággal, illetve változatos minőségben.

Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy a tréningpiac - köszönhetően a pandémiának - egy jelentős átalakuláson megy keresztül, aminek hatásait hosszú távon is érezni fogjuk, egy biztos: egy online tréningen a papír alapú értékelés és visszajelzés nehezen oldható meg.

A tréningvisszajelzések (vagy események, workshopok, online meetingek) gyűjtésével kapcsolatos megoldások színvonala, minősége, design-ja, elérhetősége mind-mind egyfajta bizonyítvány is a trénerről, tréningcégről, az előadóról.

Ha belegondolsz, komolyan készülsz, változatos eszközöket és módszertanokat alkalmazol, a résztvevőket magas színvonalon képzed, fejleszted majd az egészről egy ingyenes, vagy színvonal alatti megoldással (papír alapon...) kérsz visszajelzést. Ez a résztvevőid számára tudat alatt is befolyásoló tényező annak kapcsán, hogy mennyire veszed komolyan őket, mennyire érdekel a véleményük, visszajelzésük.

"Nagyjából beléptünk ezzel a XXI. századba. És az értékelő belső meetingeken real-time adatokat látunk, nem a két hónappal ezelőttieket."

Az alkalmakhoz, rendezvényekhez, tréningekhez kapcsolódó visszajelzés-gyűjtő modulunkat kifejezetten úgy alkottuk meg, hogy figyelembe vettük a felmerülő egyedi igényeket és a megkérdezésekkel összefüggő speciális módszertani és folyamatbeli elvárásokat.

No, ez jó bonyolultan hangzik, de egyszerűen megfogalmazva amikor például egy tréninghez kapcsolódóan szeretnél visszajelzéseket gyűjteni, akkor egyszerűen, néhány kattintással adhatsz hozzá résztvevői listákat, tetszőlegesen beállíthatsz tréning, vagy esemény sorozatokat, típusokat, és a rendszer automatikusan hozzárendeli a megfelelő eseményhez a megfelelő kérdőívet, amelyet szintén tetszőleges összeállításban, akár több nyelven is összeállíthatsz, a saját design-odnak, céglogódnak megfelelő vizuállal láthatsz el.

A résztvevőknek pedig semmi más dolga nincs, mint a megfelelő pillanatban elővenni a mobiljukat, táblagépüket, és néhány kattintással megadni a válaszokat, akár úgy, hogy a honlapodon, saját felületeden közvetlenül elérik a számukra releváns kérdéseket.

Kifejezetten figyeltünk a biztonságra is, a kérdőívet csak az általad megadott személyek tölthetik ki, de a rugalmasságról sem mondtunk le, használhatsz egyszerű linket, honlapra beágyazott kapcsolót - ahogy és ami a legközelebb áll a saját elképzeléseidhez és folyamataidhoz. A megoldásunk használatával ráadásul nemcsak a kitöltést és a visszajelzés-gyűjtést teszed elegánssá, automatizálttá és élményszerűvé, mindez az adatok, válaszok elemzésében is rendelkezésre áll. A kitöltés pillanatától kezdve hozzáférhetsz a tetszőlegesen szűrhető, elemezhető riportokhoz akár trénerenként, eseményenként, sorozatonként, időszakos összehasonlításban.

Ez klassz - gondolhatod -, de a gyakorlati tapasztalatainkból kiindulva “rátettünk még egy lapáttal”, mert hiszen mi van akkor, ha negatív, vagy rossz értékelést kapsz? Egyrészt ami jó hír, hogy tudni fogsz róla. Másrészről, ha a kitöltő, résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy a visszajelzése ne anonim legyen és az értékelésével, visszajelzésével kapcsolatban szeretne további támogatást, vagy kapcsolatfelvételt, akkor ezt lehetővé tesszük számodra a Datha Pro DTM moduljában (a Datha Task Manager-ről bővebben: kérd munkatársunk tájékoztatását).

Tovább is van, mondjuk még? Minél több esemény, tréning lebonyolításában működsz közre (egy tréningcég alkalmanként akár 20-40 megbízóval is kapcsolatot kell tartson), annál több időt vesz igénybe az adminisztráció és kiértékelés azon része, hogy a megrendelőidet, partnereidet tájékoztasd a visszajelzésekről, a tréningek, képzések eredményéről. A DathaPro Events moduljának használatával ezt egyszerűen megteheted, az együttműködés, vagy a képzés időtartamára a megbízódnak egyszerűen adhatsz hozzáférést az őt érintő tréningekről, eseményekről, amelyekkel kapcsolatban a visszajelzéseket, véleményeket és értékeléseket saját maga is megtekintheti, elemezheti.

Mindezt egyszerre korlátlan számú partnereddel megteheted, és nem kerül többe (a havi licensz díjon kívül...) néhány kattintásnál. Annak kalkulációját rád bízzuk, hogy a fentiekkel mennyi időt, energiát és költséget tudsz megspórolni úgy, hogy a visszajelzések-gyűjtését minőségi színvonalon végzed (de ha kiszámoltad, mondd majd el kérlek, mert a te sikerednek mi is örülni fogunk).

Keress minket bizalommal!
info@customerview.hu
06/70/619-6291